Ressenya de "Competencias interculturales: Una propuesta emancipadora", de María José Aguilar Idáñez y Daniel Buraschi

Vivim en societats definides, en bona instància, pel seu caràcter divers, realitat que comporta grans oportunitats per al desenvolupament humà, el creixement personal, el progrés social i l’ampliació d’horitzons vitals i relacionals. Una situació que planteja, també, alguns desafiaments importants.

Català

Ressenya de "El diagnóstico social sanitario y la gestión de casos. Los pilares en la clínica del trabajo social sanitario", de Dolors Colom Masfret

Dolors Colom Masfret ens acostuma a anar transformant el seu saber i el seu estudi en autèntiques joies científiques centrades en el treball social sanitari. Com a especialista principal en aquesta matèria –després del llibre Trabajo Social Sanitario.

Català

Ressenya de "Tratado General de Trabajo Social, Servicios Sociales y Política Social ", de Jorge Garcés Ferrer (Ed.)

L’editor i coordinador del llibre és el Dr. Jorge Garcés, que és catedràtic de Treball Social i Serveis Socials i director de l’Institut d’Investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibienestar) de la Universitat de València, juntament amb la Dra. Rosa Díaz, el Dr. Andrés Arias, la Dra. Violeta Quiroga, el Dr. Francisco Ródenas, la Dra. Ana Alcázar i el Dr. Juan Jesús Viscarret com a coordinadors i coordinadores dels toms corresponents a cada àmbit (treball social, serveis socials i política social).

Català

Ressenya de "Les escoles de treball social a Catalunya (1932-2009): Un viatge a través de la formació", de Carme Fernández Ges (Coord.)

El llibre que ha publicat el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya sobre les escoles de treball social a Catalunya (novembre 2023) és, deixeu-m’ho dir, una autèntica joia.

Català

Ressenya de "Cartas a los que empiezan. El trabajo social desde la perspectiva relacional", d'Ángel Luis Maroto Sáez

Ángel Luis Maroto ens presenta el seu llibre Cartas a los que empiezan. El trabajo social desde la perspectiva relacional, publicat a la col·lecció Pensamiento Relacional (Ágora Relacional), que resulta ser una revelació pels que creiem en un treball social fonamentat en la relació d’ajuda i en la importància del vincle.

Des de l’inici i fins al final, proposa un viatge motivador i reflexiu sobre la nostra professió a través de l’anàlisi de la praxi actual. Maroto ens apropa a l’essència del treball social des d’una revisió conceptual.

Català

Ressenya de "Voluntariat i professionals: sinergies en el tercer sector social", de Carolina Blàvia Galindo

El llibre guanyador de l’XI Premi de recerca en Treball Social Dolors Arteman (en la categoria de recerca realitzada) ofereix una visió enriquidora sobre les dinàmiques del tercer sector social. Des de la contextualització teòrica fins a les conclusions pràctiques, aborda les sinergies entre voluntariat i professionals. És una eina valuosa no només per als treballadors del tercer sector, sinó per a tots els actors implicats. Explora les funcions reconegudes del voluntariat i la seva relació amb els professionals, destacant els avantatges i reptes d’aquesta col·laboració.

Català

Ressenya de "Trabajo Social. Servicios Sociales e intervención comunitaria", d'Antonia Picornell-Lucas, Enrique Pastor Seller i Helena Belchior Rocha

El llibre que es presenta a continuació és el magnífic resultat de la col·laboració hispanolusitana de tres docents de l’Àrea de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de Salamanca, la Universitat de Murcia i de l’Iscte - Institut Universitari de Lisboa.

Català

Ressenya de "Calle Maranyosa n.º 12. Trabajo social bajo la niebla", d'Alba Pirla Santamaría

El relat autobiogràfic de l’Oficina de Maranyosa núm. 12, d’Alba Pirla, ens ofereix una capbussada en el seu dia a dia i en el del seu equip de serveis socials des del seu alter ego més pinxo (“polculero”, segons la mateixa autora): batejada com a #mimisma, nascuda a les xarxes socials l’estiu del 2019, té la forma d’un diari molt divertit i fins i tot amb algun punt histriònic, que s’agraeix davant de tanta formalitat i correcció política, a cavall entre la vida personal i la professional.

Català

Ressenya de "Les persones en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona. L’acompanyament des del Treball Social", de María Virginia Matulič Domandzič i Núria Fustier García

Valgui iniciar la ressenya expressant el meu reconeixement a les coordinadores d’aquest llibre, María Virginia Matulič Domandzič i Núria Fustier García, membres de la Unitat de Formació i Recerca de l’Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona, amb una llarga trajectòria investigadora i docent en l’àmbit del sensellarisme i del treball social. Dos referents que no deixen d’aportar coneixement a la pràctica professional i acadèmica, amb qui he tingut el plaer de compartir congressos, cafès i profundes reflexions.

Català

Ressenya de "El arte del Trabajo Social", d'Óscar Cebolla Bueno

Recordo exactament el moment en què, en una de les múltiples consultes a les xarxes socials, em va aparèixer aquest llibre i vaig sentir l’impuls immediat de comprar-lo. El primer que em cridà l’atenció va ser la portada: “El arte del Trabajo Social” i la seva extraordinària enquadernació en tapa dura. Un llibre sobre treball social, il·lustrat i amb un títol més que suggeridor.

Català

Pàgines