D’un butlletí ciclostilat a la revista impresa

Glòria
Rubiol González
Inicials: 
G.
ORCID: 
Resum

A les noves (o no tan noves) generacions de professionals del Treball Social els hi pot resultar enigmàtic o simplement desconegut, saber com va ser que les pioneres d’aquesta professió assolissin bastir una publicació científica que ha aconseguit sobreviure 58 anys. És, per tant, molt recomanable capbussar-se, de la mà de la doctora Glòria Rubiol, en aquest breu resum que ens presenta de forma clara i didàctica, quin va ser l’itinerari que van haver de recórrer les primeres treballadores socials catalanes per crear i consolidar una eina de comunicació i de difusió científica de l’aleshores nova disciplina anomenada treball social.

En només quatre pàgines l’autora identifica les principals artífexs que prengueren part en tal travessia. Des d’un inicial butlletí ciclostilat i amb els fulls grapats, escrit en castellà i passat per la censura prèvia com exigia el règim, fins al número que ara llegiu en paper o digitalment. Cal destacar també com l’autora va acompanyant aquesta trajectòria amb els canvis produïts des de l’Associació d’Assistents Socials de Barcelona fins a la incorporació de les altres Associacions territorials que donaren lloc a la creació de l’actual Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

PDF icon Download article (90.11 KB)
Paraules clau:
Butlletí ciclostilat, revista ciclostilada, revista impresa
Per a citar: Rubiol González, G. (2023). D’un butlletí ciclostilat a la revista impresa. Revista de Treball Social, 225, 13-18.