L’aportació del treball social en l’àmbit de salut permet tenir present, des del sistema sanitari, els factors socials que interfereixen o poden interferir en el procés de salut-malaltia. Conscients de la seva transcendència, destaquem la importància de disposar d’una eina eficaç que en faciliti la detecció i identificació, de forma sistematitzada i compartida als diferents sistemes de salut de Catalunya.
Aquest article descriu el procés que s’ha seguit per elaborar una nova proposta de sistemes d’informació de treball social sanitari adreçada als serveis de salut comunitaris, que formarà part de l’actual sistema d’informació amb la seva incorporació a la plataforma Estació Clínica d’Atenció Primària (eCAP).
El procés s’inicia a partir de la constitució d’un grup de treball format per treballadors socials de l’àmbit de la salut comunitària que permet l’anàlisi i la posada en comú dels diferents sistemes d’informació i registre aportats pels diferents professionals i, des del treball col·laboratiu, es defineixen els factors protectors i de risc de les diferents dimensions que avalua el sistema. Entre les conclusions destaquem la força que l’eina pot tenir en el suport metodològic i la importància de la continuïtat del grup de treball per garantir l’eficàcia de la seva implementació.